TÜBİTAK’tan Genel Sekreterliğimize Plaket

Pardus bir başarı hikayesi.

Tubitak tarafından 2.si düzenlenen Kamu Açık Kaynak Konferansında Genel Sekreterliğimize Milli İşletim Sistemi olan PARDUS’a geçişimizden dolayı plaket verilmiştir. Konferans’a konuşmacı olarak İdari Hizmetler Başkanı Uz.Dr. Mehmet TERCAN ve Bilgi Sistemleri Uzmanı Metin EROĞLU katılmıştır. Aynı zamanda Tubitak Başkanı Prof.Dr.A.Arif ERGİN, Sağlık Bakanı Müsteşar Yard. Şuayip BİNİCİ, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk ŞEN ve HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi ATALAY’da konferansta konuşmalarını yapmış ve PARDUS’un Kamu Kurumlarında yaygınlaştırılmasının öneminden bahsetmişlerdir.

Kamu Kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım olan ve lisans bedeli istemeyen PARDUS’u kullanan ilk illerden olan ve Sağlık Sektöründe yaklaşık 1000 bilgisayar ile Türkiye’de ilk olan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz konunun önemine binaen yetkililerden plaket almıştır. Bu başarı hikâyesinin tüm kurum ve kuruluşlarımızda olması ve ülkemizin milli değeri olan PARDUS’un tüm kurumlarda kullanılmasının çok önemli bir başlık olması temennisi ile hizmet veren Genel Sekreterliğimiz bu konuda da diğer illere örnek gösterilmiştir.

Genel Sekreterimiz Uz.Dr. M.Cihan EKMEN; Sağlık alanında teknoloji kullanımın ilimizde yakından takip eden ve PARDUS geçişi sırasında emek veren tüm çalışanlara teşekkür etmiş ve milli işletim sistemimizin yaygınlaştırılması talimatında bulunmuştur. Bu sayede Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sadece maddi olarak 500 bin tl tasarruf edilmiş ve diğer illere bu uygulama örnek olmuştur.